Zsákos sittszállítás és lomtalanítás Budapesten és Pest megye számos településén. Fontos: Cégünk konténeres sittszállítással nem foglalkozik. Ha sittszállítás, akkor Koncz 2004 Bt.

Konténeres Sittszállítás Vs. Zsákos Sittszállítás

Pro és Kontra

Első körben azzal kezdenénk a bejegyzést, hogy egyik mellett sem lehet lerakni a voksot véglegesen, hogy ez abszolút jobb lenne a másiknál. A konténeres sittszállításnak ugyanúgy meg vannak az előnyei, mint a hátrányai is, a zsákos sittszállítással, lomtalanítással szemben. Minden helyzet más és más, egyszer ez a nyerő választás, egyszer az. Laikusként az embernek természetesen nem mindig egyszerű eldöntenie, hogy éppen melyik típusú sittszállítást válassza, de a józan paraszti ész, az esetek 90%-ában biztosan segít.

Mi egy komplex sittszállítási szolgáltatást kínálunk partnereink részére, kezdve akár a sitt bezsákolásán át, a kitermeléséig és elszállításáig.

Egy olyan kényelmes és időtakarékos megoldás, a tehergépjárművel és kézi rakodással történő sittszállítás, lomtalanítás, ami rengeteg felesleges stressztől kíméli meg ügyfeleinket, arról már nem is beszélve, hogy egy nem hozzáértő személynek vagy csapatnak, mekkora kihívást jelenthet, mondjuk egy belvári 3. emeletről kitermelni 4-5 köbméternyi sittet vagy egyéb nem veszélyes hulladékot. Számunkra ez nem probléma, sőt pontosan ez cégünk egyik legnagyobb erőssége.

Ha végig gondoljuk magát a folyamatot, például, hogy honnan kell elszállítani a felgyülemlett építési törmeléket, mekkora a terjedelme (Köbméter), van-e segítségünk, meg vannak-e hozzá a megfelelő eszközeink, lehet-e konténert kihelyezni a környéken, úgy hogy az teljesen akadálymentes legyen, és ne akadályozza a forgalmat esetleg.

Amennyiben ezeket a felmerülő alapdolgokat végig gondoljuk, akkor már szinte biztosan tudni fogjuk, hogy számunkra melyik is lenne a nyerő megoldás. Természetesen vannak bonyolultabb esetek is, de ekkor sem kell csüggednie, mert bármilyen felmerülő kérdése lenne, a sitt vagy lom elszállításával kapcsolatosan, akkor nyugodtan hívjon fel minket. Abban biztos lehet, hogy részrehajlás nélkül fogjuk megtalálni Önnek a legjobb megoldást.

Ha konténeres sittszállítással járna jobban, akkor azt fogjuk tanácsolni, ha pedig tehergépjárművel történő sittszállításra vagy lomtalanításra lenne inkább szüksége, akkor nyugodt szívvel ajánljuk magunkat, mert

ha zsákos sittszállítás, akkor Koncz 2004 Bt.

Zsákos sittszállítás és lomtalanítás Budapesten és Pest megye számos településén. Fontos: Cégünk konténeres sittszállítással nem foglalkozik. Ha sittszállítás, akkor Koncz 2004 Bt.
Zsákos sittszállítás és lomtalanítás Budapesten és Pest megye számos településén. Fontos: Cégünk konténeres sittszállítással nem foglalkozik. Ha sittszállítás, akkor Koncz 2004 Bt.
Zsákos sittszállítás és lomtalanítás Budapesten és Pest megye számos településén. Fontos: Cégünk konténeres sittszállítással nem foglalkozik. Ha sittszállítás, akkor Koncz 2004 Bt.

A Koncz 2004 Bt. szervezettsége és pontossága bámulatos! Elképesztően komoly gyakorlatias hozzáállásuk párját ritkító a szállítók között. Kedves, magával ragadó diszpécser válaszaival már első pillanatban meggyőzött arról, hogy jó helyen járunk. Számos szolgáltatóval álltam már kapcsolatban cégem építőipari és zöld hulladék elszállításával, de ennyire jól szervezett vállalkozással és a hozzájuk tartozó háttér csapatottal még nem találkoztam.

Schefer Péter

Ügyvezető - CEO

Zsákos sittszállítás előnyei, a Konténeres sittszállítással szemben

Nem kell foglalkoznia, a konténer megrakodásával:

Mivel a tehergépjárművel és kézi rakodással történő sittszállítás vagy lomtalanítás esetében, nem történik konténer kihelyezés, ezért értelemszerűen a folyamat ezen része kimarad. A sitt elszállítását és rakodását kollégáink elvégzik Ön helyett, de akár még a sitt bezsákolását is, amennyiben erre igényt tart. Viszont azt fontos tudni, hogy sittszállítással kapcsolatos alapáraink, kizárólagosan a tehergépjárműtől számított 20 méteres körzetben található építési törmelék elszállítására vonatkozik, földszintről vagy udvarról. A sitt vagy lom bezsákolása, és emeletekről vagy pincéből történő kitermelése órabérben történik.

Fontos megjegyezni, hogy pontosan a sitt kitermelése nehezen megközelíthető helyekről, cégünk talán legnagyobb erőssége. Rendelkezésünkre állnak olyan technikai eszközök és védőfelszerelések, amely az egész folyamatot töredéke időre lecsökkentik, egy átlagos felszereléssel és technikai tudással rendelkező laikussal, de akár sittszállítással foglalkozó céggel szemben is. Azért merjük ezt ilyen bátran leírni, mert hetente több visszajelzést kapunk, hogy nem mi voltunk az első cég akit a helyszínre hívtak sitt elszállítással kapcsolatban, de mi voltunk azok, akik azt mondták, hogy természetesen innen is kitermeljük a felgyülemlett hulladékot, és a folyamat valóban nem okozott nekünk problémát.

További előnye még a tehergépjárművel történő sittszállításnak, a konténeres sittszállítással szemben, hogy mivel konténer kihelyezése nem történik a folyamat alatt, ezért a területfoglalási engedély beszerzésével sem kell bajlódnia partnereinknek. 

Mivel cégünk 3.5 tonna össztömegű tehergépjárművekkel végzi a sittszállítást, lomtalanítást, ezért Budapest szinte összes utcájába behajthatunk, bármiféle engedélykötelezettség nélkül. Alig foglalunk el nagyobb helyett mint egy személygépjármű, ezért semmi féle forgalmi fennakadást nem okozunk, és még a környéken sem kell miattunk egy területet lefoglalni, akár napokra, mivel mi rögtön el is szállítjuk a kitermelt építési törmeléket vagy lomot. Pontosan tudjuk, hogy mekkora macerával jár, a konténerek kihelyezése Budapest belső kerületeiben, éppen ezért óriási segítség az ilyen helyeket a zsákos sittszállítás.

Ami még említésre méltó, és nagyon gyakran visszatérő kérdés, hogy a felgyülemlett hulladékot, kizárólagosan bezsákolt állapotban szállítjuk el? 

Itt a válasz azonnal egy határozott NEM! Mivel egy épület vagy lakás felújításakor vagy bontásakor keletkeznek olyan méretű és súlyú törmelékek vagy egyéb fa és vas hulladékok, amelyeket se méretükből, sem pedig súlyukból adódóan nem lehet bezsákolt állapotban szállítani. Természetesen számunkra ez sem akadály, mert mint már említettük, olyan speciális eszközökkel dolgozunk, amiket kimondottan cégünknek gyártottak le, és más sittszállítással foglalkozó cég nem rendelkezik ilyen vagy ehhez hasonló eszközökkel.

Kisebb mennyiségű sitt elszállítása (1-2 köbméter), még akkor sem kerül Önnek többe, mintha konténeres sittszállítást rendelni, ráadásul a tehergépjárművel történő sittszállítás esetében, még a rakodást is mi végezzük. 

Vegyük példának, hogy önnek van 45 darab bezsákolt sittje, ami egy könnyen megközelíthető földszinti helyen van, amit mi könnyedén kitermelünk és tehergépjárműre pakoljuk. Ebben az esetben, mivel a sitt, a tehergépjárműtől számított 20 méteres körzetben volt, és földszinten, ezért rakodási díjat ezen esetben nem számolunk, így a sitt elszállításának költsége: 16.500 Ft (Nettó) ami 1,5 köbméternyi inert sitt (inert sitt jelentése: sima építési törmelék) elszállítását foglalja magában.

Mivel a legtöbb konténeres sittszállítással foglalkozó cég, nem rendelkezik 4 köbméternél kisebb konténerrel, ezért átlagosan ennek díja (4 köbméteres konténer) 22.000 és 30.000 Ft (Nettó) között mozog Budapesten (kerület függő az ár). Nem kell nagy matematikusnak lenni, de ha a példánál maradunk, akkor Önnek a konténeres sittszállítás jelen esetben 50-80%-al jelenteni nagyobb költséget, mintha minket hívna, az elvitetni kívánt hulladékával kapcsolatosan.

Ők a 4. sittszállítással foglalkozó cég, akiket felhívtunk a belvárosi irodánk felújításakor keletkezett sitt elszállítással kapcsolatosan. Az első 3 cég a munka megtekintése után el is köszönt, azzal hogy ők ezt nem vállalják. Valóban elég macerásan megközelíthető helyen van a sitt ez tény… Miután kijöttek a Koncz 2004 Bt-s fiúk (3-an) 52 perc múlva már ott se voltak, úgy hogy közel 4 köbméternyi sittet termeltek ki a 4. emeletről. Ritkán írok értékelést de ők megérdemlik. Gratulálok a profizmusukhoz, nagy segítség voltak!

Szabó Nikolett

Cukrász mester

És mikor lehet a konténeres sittszállítás a nyerő választás?

Nézzünk erre is egy példát…

Egy olyan példával szeretnénk bemutatni ezt a szituációt, ami talán a legjobban szemlélteti a konténeres sittszállítás előnyeit:

Tegyük fel, hogy Ön egy Budapesti vagy Pest megyei településen el, a kertvárosi övezetben. Egy könnyen megközelíthető utcában lakik, ahol a parkolás, és a sittes konténerek fel és lerakása, valamint cseréje semmi különösebb gondot nem okoz. Az otthona felújítása vagy bontása után keletkezett mondjuk 8 köbméternyi hulladék, amit el szeretne szállíttatni. A kivitelezést végző cég elvállalja, hogy a ház elé lerakott konténerbe, mondjuk egy 10-15 méteres szakaszon kitermelik a sittet, vagy akár a saját baráti társaságában is van egy pár markos legény, akit ha megkér, akkor szívesen segít.

Ez egy olyan szituáció, ahol a konténeres sittszállítás lehet a nyerő megoldás ez nem is kérdés… 

Röviden összefoglalva: Könnyen megközelíthető hely, ahol a konténer lerakás és felvétel nem probléma. Nagy mennyiségű sitt (Például 8 köbméter), mert mondjuk 1-2 köbméter esetében még akkor is olcsóbb a tehergépjárművel történő sittszállítás, ahol a sitt kihordásával Önnek még foglalkoznia sem kell. A felgyülemlett építési törmelék könnyen megközelíthető helyen van, vagyis a sittes konténertől nem esik messze, ezáltal a konténerbe való kitermelése, semmiféle gondot nem okoz. Végül, de nem utolsó sorban, megvannak azok a személyek, akikre a sitt kitermelését rábízhatja, vagy közösen kitermelik.

Van még egy nagyon fontos dolog, amit konténer rendelése esetén, mint egy baráti jótanácsot megosztanánk Önökkel: 

Nagyon fontos, hogy a sittes konténert biztosító céggel, előre egyeztesse le, hogy a konténert mikor szállítsák majd el, mert a megrendelőink között volt már egy pár olyan személy, akik említették nekünk, hogy pontosan ezért választják egy ideje a tehergépjárművel történő sittszállítást, mivel régebbi tapasztalatok alapján, ha nem egyeztették előre a sittes konténer elszállításának időpontja, és a konténert biztosító cégnek nem fért bele az idejébe visszamenni a konténerért, akkor még 2-3 napot ott állt a ház előtt telerakva. Ez azért szép, mert még egy jámbor szomszéd se nagyon nézi jószemmel, hogy a napok óta telerakott konténerből a sittet, homokot, papír darabokat szanaszét fújja a szél az utcában.

Ezen információk alapján, mindenki döntse el maga, hogy éppen melyik típusú sittszállítás lenne neki a jó megoldás. Amennyiben nem tud dönteni, vagy van 1-2 részlet ami nem világos, akkor nyugodtan hívjon fel minket, és segítünk az Ön szemszögéből nézve, a legjobb döntést meghozni. Számos olyan ügyfelünk lett, a tehegépjárművel történő sittszállítással, lomtalanítással kapcsolatban, aki azért választott minket, mert a múltban segítettünk neki a legjobb döntést meghozni, és ha kellett, akkor a konténeres sittszállítást ajánlottuk neki, mert van olyan szituáció, amikor az a kézenfekvőbb megoldás. 

Ha sittszállítás, akkor Koncz 2004 Bt.!

Zsákos sittszállítás és lomtalanítás Budapesten és Pest megye számos településén. Fontos: Cégünk konténeres sittszállítással nem foglalkozik. Ha sittszállítás, akkor Koncz 2004 Bt.
Zsákos sittszállítás és lomtalanítás Budapesten és Pest megye számos településén. Fontos: Cégünk konténeres sittszállítással nem foglalkozik. Ha sittszállítás, akkor Koncz 2004 Bt.
Zsákos sittszállítás és lomtalanítás Budapesten és Pest megye számos településén. Fontos: Cégünk konténeres sittszállítással nem foglalkozik. Ha sittszállítás, akkor Koncz 2004 Bt.

Zsákos sittszállítással, lomtalanítással kapcsolatos, díjmentes kiszállási területeink Budapesten, a teljesség igényével (Nem konténer):

I. kerület (Budavár), II. kerület (Rózsadomb, Pasarét), II/a. rész (Pesthidegkút), III. kerület (Óbuda, Békásmegyer), IV. kerület (Újpest), V. kerület (Lipótváros, Belváros), VI. kerület (Terézváros), VII. kerület (Erzsébetváros), VIII. kerület (Józsefváros), IX. kerület (Ferencváros), X. kerület (Kőbánya), XI. kerület (Kelenföld, Albertfalva, Gazdagrét, Sasad), XII. kerület (Hegyvidék, Farkasrét, Svábhegy, Zugliget), XIII. kerület (Angyalföld), XIV. kerület (Zugló, Rákosfalva), XV. kerület (Rákospalota, Pestújhely), XVI. kerület (Árpádföld, Rákosszentmihály, Sashalom, Mátyásföld, Cinkota), XVII. kerület (Rákoskeresztúr, Rákosliget, Rákoscsaba, Rákoshegy, Rákoskert), XVIII. kerület (Pestszentlőrinc, Pestszentimre), XIX. kerület (Kispest), XX. kerület (Pesterzsébet), XXI. kerület (Csepel), XXII. kerület (Budafok, Budatétény, Nagytétény), XXIII. kerület (Soroksár)

Pest megyei települések, ahol rendszeresen végzünk sittszállítást, lomtalanítást (Kiszállási díjat számolunk):

Budaörs, Törökbálint, Biatorbágy, Érd, Diósd, Szigetszentmiklós, Szigethalom, Dunaharaszti, Vecsés, Gyál